1. Floristul adora sa creeze, nu sa copieze.
  2. Majoritatea pozelor cu buchete de mireasa de pe Pinterest sunt variante artistice, editate, ale buchetelor pozate dintr-o perspectiva avantajoasa. De cele mai multe ori culorile sunt modificate datorita filtrelor folosite, iar miresele ce le poarta sunt decupate din poza (banuiesc ca din motive de confidentialitate), ceea ce face mai greu de asociat buchetul cu fizionomia si personalitatea miresei. Floristul cu acest detaliu incepe sa creeze.
  3. Floristul cunoaste o multitudine de tipuri de flori, frunze si alte materiale, dar si sezonul, adica disponibilitatea florilor si pretul acestora. Devine o reala problema daca buchetul gasit pe Pinterest are anemone mari si proaspete, iar nunta ta e in luna august.
  4. Industria florilor se costruieste pe trend-uri si stiluri determinate de floristi din diferite tari, care, deseori, adauga simboluri nationale in creatiile lor. Stilurile sunt diferite de la un continent la altul, de la o tara la alta. Asadar, gandeste-te de doua ori daca te reprezinta buchetul din poza si discuta cu floristul tau despre cum sa-ti personalizezi buchetul.
  5. Tu esti unica, originala! Nunta pe care o visezi tu este deosebita de toate celelalte care au existat vreodata! Buchetul de mireasa trebuie sa te reprezinte!
  6. Comunica sincer cu specialistii pe care-i angajezi, ca sa iasa totul perfect. Cu un colaj de fotografii de pe net nu vei construi un ansamblu. Alege-i pe cei mai buni: florist, fotograf, DJ, bucatar, cofetar, ospatari etc. Ei vor sti sa conlucreze ca totul sa iasa asa cum ai visat. Un profesionist va fi foarte atent la toate detaliile, iar tu vei fi proaspata, odihnita, relaxata in marea zi a vietii tale.
  7. Buchetul de mireasa este bijuteria pe care o poarta vedeta zilei. Cu cat mai rara, cu atat mai pretioasa! Opteaza pentru un buchet unicat, special creat pentru tine.
  8. Daca mirele e tuns si imbracat dupa o poza a lui Brad Pitt, nu inseamna ca-i va semana. O copie a buchetului de pe Pinterest te va surprinde cu lipsa de asemanare, atunci cand il vei tine in mana, caci in realitate buchetul are volum, greutate, parfum, de care poate nu ai tinut cont atunci cand te-ai lasat sedusa de poza.
  9. Floristul cunoaste cateva secrete peste care nu vrei sa treci cu vederea. De exemplu, gypsophila sau florarea miresei, atat de diafana si dragalasa, are un miros foarte neplacut, mai ales daca vrei multe, in buchetele domnisoarelor de onoare, in coronitele din parul lor sau pe mesele invitatilor.
  10. Daca totusi vrei buchetul din poza, priveste cu atentie detaliile. Multe mirese din poze sunt modele care tin buchetul cu ambele maini in fata, cateva minute, intr-o sedinta foto. Tu vei tine toata ziua intr-o mana un buchet cu zeci de fire de flori, frunze, crengute, perle si altele si va trebui sa zambesti senina.

Sunt doar zece motive prezentate aici, cele mai importante pentru mine, florist cu cont pe Pinterest si care se inspira din pozele de pe net, dar care lucreaza cu flori adevarate si cu oameni adevarati.

Sorina Wesolowski

 

 

Add Comment